Page content

Je leven veranderen

Ik hoor mensen vaak zeggen: “Ik wil mijn leven veranderen”. Het probleem met dit voornemen is dat deze mensen vaak geen idee hebben wat ze echt willen veranderen of willen doen. Je leven veranderen is mogelijk, maar er zijn eerst een aantal stappen die je moet nemen.

De eerste stap die je voor jezelf moet nemen is voor jezelf beslissen of je echt wil veranderen en of je het kunt! Is het mogelijk om je leven te veranderen?

Je moet er in geloven dat het mogelijk is om je leven te veranderen anders zal er nooit iets gebeuren. Je kunt niet iets veranderen als jij er zelf niet in gelooft dat het zal gebeuren. Henry Ford heeft hier een geweldig mooi citaat over: “Als je denkt dat je iets niet kunt of denkt dat je iets wel kunt. Je krijgt altijd gelijk”

Het punt hier is dat we onze eigen werkelijkheid creëren door de dingen die we geloven, denken en doen. Als jij denkt dat je iets niet kunt. Dan krijg je gelijk.
ik-wil-mijn-leven-veranderen
Wil ik echt veranderen?

Ik heb veel mensen gesproken die tegen mij zeggen dat ze willen veranderen, Maar als het er echt op aan komt dan willen ze eigenlijk helemaal niet veranderen. Dan willen ze graag blijven wie ze zijn op zijn minst op een onbewust niveau.

Om te veranderen moet je uit je comfortzone komen en dit kan erg ongemakkelijk beangstigend en pijnlijk zijn. Door uit je comfortzone te stappen, beweeg je je buiten je veilige en vertrouwde wereld. Als je niet uit je comfortzone stapt zal je leven ook niet veranderen en altijd hetzelfde blijven.

Om te veranderen zul je uit je comfortzone komen en jezelf geheel nieuwe vaardigheden en gewoontes aanleren. Dit kan erg ongemakkelijk, beangstigend en pijnlijk zijn.
Je zult begrijpen dat als je wilt veranderen, je een prijs moet betalen om te veranderen. De grootste prijs die je moet betalen om te veranderen is dat je een aantal gewoontes en vaardigheden moet achterlaten die er juist voor zorgen dat je leven zo comfortabel aan voelde. Je hebt de tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Deze nieuwe situatie zal naar verloop van tijd ook weer comfortabel aanvoelen.

Hoe kan ik beginnen?

Dat heb je al gedaan. Door jezelf de vraag te stellen en te zoeken naar antwoorden, ben jij al begonnen aan je reis om te veranderen. Wat vanaf hier de omvang en snelheid van de verandering bepaalt is afhankelijk van de bereidheid om te werken aan de veranderingen en het verlangen om iets te bereiken.

Als je niet bereid bent om te doen wat nodig is, zal er ook geen verandering plaatsvinden. Alles in het leven vraagt om actie en dat is bij het veranderen van je leven niet anders. Je moet dus stappen nemen om te veranderen.

Als je geen verlangen hebt om te veranderen dan zal je nooit hard genoeg werken om te bereiken wat je wilt hebben, doen of zijn. Je hebt je diepste verlangen en drijvende kracht nodig om te veranderen en dingen te laten gebeuren.

En wat nu?

Begin stap voor stap je leven te veranderen. De ene voet voor de andere en zo verder. Jij bepaalt de snelheid en de omvang van de veranderingen. Elke marathon begint bij de eerste stap. Er zullen goede dagen zijn waarin alle veranderingen soepel verlopen maar er zullen ook slechte dagen zijn waarbij jij je afvraagt kan het nog moeilijker worden.

Als je de volgende zin uitspreekt “Ik wil mijn leven veranderen” Weet dan dat het kan en dat jij het ook kunt.

TIP: Als jij niet weet waar je moet beginnen met veranderen. Dan zou het stappenplan “Ontwerp je Droomleven” een goed hulpmiddel kunnen zijn om er achter te komen wat jij echt zou willen met je leven.

Klik hier voor meer informatie over “Ontwerp je droomleven”.

Succes met het veranderen van je leven.

Peter Rigtering

BOEKEN TIP 1: Wil je méér energie hebben en je elke dag gelukkiger voelen? Wil je eindelijk je droom durven realiseren? In zeven dagen kun je worden wie je werkelijk wilt zijn! Klik op het onderstaande plaatje voor meer informatie.

 

BOEKEN TIP 2: Byron Katie leert je hoe je aan de hand van vier vragen rust, vrede en vrijheid kunt herwinnen. Klik op het onderstaande plaatje voor meer informatie.