Page content

Top 10 goede voornemens

Elk jaar nemen miljoenen mensen over de hele wereld zich een aantal goede voornemens voor of stellen doelen voor het nieuwe jaar. Na een paar weken of maanden vergeten we of stoppen we met onze goede voornemens of gestelde doelen. Het probleem met dit jaarlijkse ritueel is dat we dit steeds lichtvaardiger opnemen en het intussen helemaal geen schande meer vinden als je je goede voornemens of doelen niet bereikt.

Dit jaar toch goede voornemens?

Om in de stemming te komen en inspiratie op te doen kun je hieronder de top 10 van goede voornemens wereldwijd lezen. Deze top 10 van goede voornemens is opgesteld na een onderzoek onder 300.000 mensen over de hele wereld.

TOP 10 goede voornemens:

1. Afvallen en meer bewegen.

2. Spaarzamer met geld omgaan.

3. Schulden afbetalen.

4. Meer tijd besteden aan familie en vrienden.

5. Een partner vinden.

6. Stoppen met roken.

7. Beter werk vinden.

8. Iets nieuws leren.

9. Vrijwilligerswerk doen en vaker anderen helpen.

10. Beter met mijn tijd leren omgaan.

Tip! Begin niet op het laatste moment.

Begin niet op het laatste moment met het vaststellen van je goede voornemens. De meeste mensen wachten tot 31 december van het oude jaar of beginnen pas in het nieuwe jaar.

Als we tot het laatste moment van het jaar wachten met het vaststellen van onze voornemens doen we dit vaak onder de verkeerde omstandigheden en nemen daardoor de verkeerde beslissingen. Aan het eind van het jaar hebben veel mensen vakantie. We hebben vaak teveel geld uit gegeven aan Sinterklaas, kerst, oud en nieuw en teveel gedronken en gegeten. We voelen ons schuldig en nemen op basis van deze gegevens een besluit om te veranderen. Als we vol zitten van alle overtollige voeding, drank en je hebt de bodem van je portemonnee in zicht of bent zelfs nog iets verder gegaan door schulden te maken, zijn we meestal vastberaden om dit zo snel mogelijk aan te pakken zonder dat we er goed over na hebben gedacht wat we nu precies willen bereiken. Maak geen goede voornemens basis van schuldgevoelens voor je gedrag van de laatste maand

Het is dus verstandig om eerder te beginnen met het vaststellen van je goede voornemens. Stel je doelen en goede voornemens vast op een moment dat je nog helder en realistisch kunt denken en dus niet vanuit emotie.
wordt-2011-jouw-beste-jaar-tot-nu-toe

Hoe maken we onze goede voornemens?

We doen vaak op een reflexmatige manier mee met anderen om ons iets voor te nemen in het nieuwe jaar omdat we het toch wel nodig vinden om het komende jaar onszelf te verbeteren. Vaak is het een soort laatste wanhoopspoging om onszelf tot een verandering te dwingen. Het grote probleem met deze reflexmatige reactie is dat we deze keuze niet echt bewust en vanuit ons hart maken. We hebben er niet echt over nagedacht en maken daardoor geen bewuste keuze. Wil je 10 goede tips over hoe jij je doelen kunt stellen of goede voornemens kunt maken? lees dan hier verder….

De beste manier om je goede voornemens waar te maken is door ze zelf te ontwerpen…

Succes met het waarmaken van je goede voornemens in 2012.

“Team VeranderJe”