headershadow

Latest Blogposts

Een doel maak je drie keer!

Doelen stel je in drie keer

De eerste keer als een mentaal beeld. De  tweede keer als je het doel voor jezelf op schrijft op papier. De derde keer wanneer je actie gaat ondernemen om je doel te bereiken.

Focus creëert een krachtige werking. Het moment dat jij je volledig op je doel focust zal je doel een magneet worden en trekt je de middelen en situaties  aan die je wenst. Hoe meer jij je energie focust op je doel hoe meer kracht je zult genereren.

Als de manier waarop je speelt en presteert bij het sporten alleen belangrijk zijn. Waarom hebben we dan bij bijna alle sporten die we beoefenen een scorebord of iets wat er op lijkt? Je score bij houden en je prestaties meten is belangrijk, niet alleen om de uiteindelijke winnaar te bepalen van een wedstrijd maar ook als meetinstrument zodat je kan zien hoe een persoon, team of een bedrijf presteert ten opzichte van anderen... Lees verder »

Het heeft mijn leven volledig veranderd!

Verander je zelf

Het zal je leven volledig veranderen”. Een goede vriend van me vertelde me een tijd geleden dat een goeie film zijn hele leven had veranderd. Ik dacht toen dat het wel een erg krachtige film zou moeten zijn als het iemands hele leven op de kop kan zetten. Op dat moment wist ik nog niet dat een film iemands leven niet kan veranderen.

Feitelijk is er geen boek, geen cursus, geen workshop, geen gezegde en zelfs geen film die zo krachtig is dat het je leven kan veranderen.

Je kunt gemotiveerd of geïnspireerd zijn door iets wat je hebt gezien, gelezen of gehoord. Als resultaat kun je beslissen om je manier van denken te veranderen en daarmee ook je leven. Als je beslist om je manier van denken te veranderen dan is dat het moment waarop je bent begonnen om je leven te veranderen. Dat is de reden waarom iets of iemand anders nooit je leven zal veranderen behalve jezelf.

Ja, jij! Alleen jij kunt je eigen leven veranderen!... Lees verder »

Wat is fysieke gezondheid?

Fysieke gezondheidFysieke gezondheid is de algemene gezondheid van een levend wezen op een bepaald moment, de deugdelijkheid van het lichaam, vrij van ziektes en beperkingen en de toestand van optimaal welzijn. Mensen willen graag functioneren zoals het behoort, in optimale gezondheid.

Omgevingsfactoren kunnen het lichaam aanvallen of de persoon kan last hebben van genetisch bepaalde afwijkingen of zwakten. De grootste zorg in de gezondheidszorg is het voorkomen van schade en het genezen van schade aan het lichaam veroorzaakt door verwondingen en biologische besmettingen.

Vragen die je kunt hebben over je fysieke gezondheid:

  • hoe staat fysieke gezondheid ten opzichte van het functioneren van je lichaam;
  • hoe zit het met het ziek worden of verwond raken;
  • hoe zit het met het genezingsproces ten aanzien van je fysieke gezondheid.

In dit artikel zal ik de bovenstaande vragen beantwoorden... Lees verder »

Hoe jij je leven in één stap kunt veranderen.

verschillenHoe je het veranderen van je leven tot een simpel proces kunt maken. Het vraagt om een duidelijk beeld van wat je wilt waardoor je eenvoudig om de zaken heen kunt gaan die je niet wilt. Door deze strategie te gebruiken is het makkelijk om alles te bereiken wat je wilt. Is het werkelijk zo gemakkelijk? Het is NU natuurlijk nog niet zo gemakkelijk maar het proces is wel gemakkelijk.

Je begrijpt dat het leven is wat jij ervan maakt. Je kunt zijn, hebben en doen wat je wilt. De wereld is vol van overvloed in afwachting van het moment waarop jij je deel pakt. Je hoort vaker deze of soortgelijke uitspraken. Je vraagt je dan af, hoe kan ik hebben, zijn of doen wat ik wil en waar is mijn overvloed waar ze allemaal over praten. In veel gevallen krijg je maar een deel van de oplossing en ontbreken er stukjes van de puzzel. Wat kan ik doen om de dingen aan te trekken die ik graag wil hebben in mijn leven? Lees verder »

Ontwikkel een nieuw leven, “Je eigen leven”

Kijk naar je eigen levenHoe kijk je op dit moment aan tegen je eigen leven? Hoe kijk je naar de wereld? Wat heeft het leven je te bieden? Wat zou je werkelijk willen met je leven? Creëer een nieuw leven. Een leven wat je altijd al graag zou willen hebben.

Je kunt het leven ontwikkelen met datgene wat je graag zou willen.

Hoe leef jij? Hiermee bedoel ik leef je echt of ben je juist aan het overleven? Neem eens de tijd om echt naar je huidige leven te kijken. Stel jezelf dan de vraag: “is dit het leven zoals ik altijd al had gewenst dat het zou zijn?” Er zijn maar weinig mensen die deze vraag met ja kunnen beantwoorden . Er zijn ook mensen  die hun leven volledig leven en die echt gelukkig zijn. Wat doen zij wat jij niet doet?... Lees verder »

Pagina 1 van 1012345...10...Minst recente »