Page content

Focus en Doen !


Focus, vertrouwen en richting geven aan je leven of bedrijf. Helaas zijn er nog teveel mensen die niet doen wat ze echt leuk vinden en zitten daarom niet in hun droomleven of droombedrijf. Soms omdat ze het zelf gewoonweg niet weten en soms om financiële redenen maar meestal is het omdat ze de stap niet durven te nemen om te veranderen cq te verbeteren. Je weet immers wat je hebt en niet wat je ervoor terug krijgt. 

Lees meer

Een doel maak je drie keer!

De eerste keer als een mentaal beeld. De  tweede keer als je het doel voor jezelf op schrijft op papier. De derde keer wanneer je actie gaat ondernemen om je doel te bereiken.

Focus creëert een krachtige werking. Het moment dat jij je volledig op je doel focust zal je doel een magneet worden en trekt je de middelen en situaties  aan die je wenst. Hoe meer jij je energie focust op je doel hoe meer kracht je zult genereren.

Als de manier waarop je speelt en presteert bij het sporten alleen belangrijk zijn. Waarom hebben we dan bij bijna alle sporten die we beoefenen een scorebord of iets wat er op lijkt? Je score bij houden en je prestaties meten is belangrijk, niet alleen om de uiteindelijke winnaar te bepalen van een wedstrijd maar ook als meetinstrument zodat je kan zien hoe een persoon, team of een bedrijf presteert ten opzichte van anderen…Lees meer

VeranderJe…leven zelf!

Het zal je leven volledig veranderen”. Een goede vriend van me vertelde me een tijd geleden dat een goeie film zijn hele leven had veranderd. Ik dacht toen dat het wel een erg krachtige film zou moeten zijn als het iemands hele leven op de kop kan zetten. Op dat moment wist ik nog niet dat een film iemands leven niet kan veranderen.

Feitelijk is er geen boek, geen cursus, geen workshop, geen gezegde en zelfs geen film die zo krachtig is dat het je leven kan veranderen.

Je kunt gemotiveerd of geïnspireerd zijn door iets wat je hebt gezien, gelezen of gehoord. Als resultaat kun je beslissen om je manier van denken te veranderen en daarmee ook je leven. Als je beslist om je manier van denken te veranderen dan is dat het moment waarop je bent begonnen om je leven te veranderen. Dat is de reden waarom iets of iemand anders nooit je leven zal veranderen behalve jezelf. Dus:

VeranderJe…leven zelf 
Lees meer

Ontwikkel een nieuw leven, “Je eigen leven”

Hoe kijk je op dit moment aan tegen je eigen leven? Hoe kijk je naar de wereld? Wat heeft het leven je te bieden? Wat zou je werkelijk willen met je leven? Creëer een nieuw leven. Een leven wat je altijd al graag zou willen hebben.

Je kunt het leven ontwikkelen met datgene wat je graag zou willen.

Hoe leef jij? Hiermee bedoel ik leef je echt of ben je juist aan het overleven? Neem eens de tijd om echt naar je huidige leven te kijken. Stel jezelf dan de vraag: “is dit het leven zoals ik altijd al had gewenst dat het zou zijn?” Er zijn maar weinig mensen die deze vraag met ja kunnen beantwoorden . Er zijn ook mensen  die hun leven volledig leven en die echt gelukkig zijn. Wat doen zij wat jij niet doet?…Lees meer

Veranderen en NLP

Een van de meest effectieve manieren om te veranderen is Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Het woord zegt het al: met NLP zorg je ervoor dat je brein (Neuro) door middel van taal (Linguïstisch) verandert (Programmeren).

NLP gaat ervan uit dat je brein een biocomputer is die zintuiglijke data verwerkt. Dit verwerken bestaat voor het overgrote deel uit patroonherkenning. Lees meer

Veranderen is een constante factor

Alles verandert en niets blijft hetzelfde. Als je niet mee vooruit gaat met de veranderingen dan sta je stil en ga je meestal achteruit in het leven. Hoe sta jij ten opzichte van de bovenstaande uitspraak?

Veranderingen zijn voor veel mensen eng. Misschien ben jij ook wel één van deze mensen.

Je voelt je lekker op je gemak en zit heerlijk in je vel en van het één op het andere moment doet zich een verandering voor en zit je plotseling vanuit een luxe en comfortabele positie volledig in de stress en de zorgen. Alsof je van het één op het andere moment een klap in je gezicht krijgt.Lees meer

Angst vernietigt je dromen

Velen van ons leven in angst voor allerlei dingen. Wat bereik je hiermee? Angst heeft een vernietigende werking. Je voelt je geblokkeerd om vrij te handelen. Het beïnvloed je gezondheid en het zorgt er vooral voor dat jij je dromen niet zal laten uitkomen.

Het lijkt wel dat elk jaar de veranderingen sneller op je af komen dan voorheen. Dit geldt niet alleen voor ons als individu maar wereldwijd. We zijn als mens diep geconditioneerd om bijna een natuurlijke angst te voelen voor verandering. Als de media graag ergens aandacht aan geeft dan zijn het wel de onderwerpen angst en verandering.Lees meer

Doelen stellen maakt je leven eenvoudiger

DoelenOnderzoek wijst uit dat veel mensen door het leven gaan zonder ooit te bepalen wat ze willen doen, willen bereiken en wie ze willen zijn. Doelen stellen helpt je bij het managen van je leven en je tijd.

Door doelen te stellen, je belangrijkste waarden te bepalen en een succesvolle en positieve houding aan te nemen zul je een positieve wending geven aan je leven en meer gevoel van richting krijgen.Lees meer

Persoonlijk leiderschap begint bij jezelf

LeiderschapLeiderschap wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar activiteiten zoals:

  • Het aansturen van mensen.
  • Het begeleiden en aansturen van…
  • Iemand die het initiatief neemt bij activiteiten.

Leiderschap wordt ook gebruikt om te verwijzen naar iemand of een organisatie die:

  • Leider is in een bepaald werkveld.
  • Leider is in een concurrentiestrijd.
  • Gemeenschap of zakelijk leider.

Hoe kan leiderschap worden toegepast op zoveel verschillende manieren en wat maakt je een leider in al deze verschillende situaties?…Lees meer

Wat is mediteren?

Meditatie is een mentale/spirituele techniek voor het ontspannen van de rusteloosheid van je geest en deze te bevrijden van spanningen en stress. Meditatie in de juiste vorm heeft als doel het bereiken van gemoedsrust, innerlijk rust en spiritueel ontwaken.

Meditatie is een toestand van geconcentreerde aandacht op een gedachte, vast punt, idee of een vorm van bewustzijn. Normaal gesproken richt je hierbij je aandacht naar binnen ver weg van de buiten wereld. Tijdens de meditatie hebben veel mensen de neiging om constant te worden afgeleid door nieuwe gedachten. Het is hierbij de bedoeling dat de mediterende steeds zijn aandacht weer terug brengt naar hetgeen waar hij zijn aandacht op richt. Dit vraagt in het begin om veel oefening en een beetje doorzettingsvermogen. Wanneer men er regelmatig in slaagt om de storende gedachten in het hoofd tot rust te brengen kan men er een nieuwe gewoonte van maken…Lees meer

Pagina 1 van 512345
Pagina 1 van 512345