Page content

Doelen stellen maakt je leven eenvoudiger

DoelenOnderzoek wijst uit dat veel mensen door het leven gaan zonder ooit te bepalen wat ze willen doen, willen bereiken en wie ze willen zijn. Doelen stellen helpt je bij het managen van je leven en je tijd.

Door doelen te stellen, je belangrijkste waarden te bepalen en een succesvolle en positieve houding aan te nemen zul je een positieve wending geven aan je leven en meer gevoel van richting krijgen.

Het actief bezig zijn met je doelen geeft je meer betekenis en betrokkenheid bij alles wat je doet. Een duidelijke visie over hoe je toekomst er uit moet zien zal een ongelofelijk effect hebben op de kwaliteit en betekenis van je leven.

Een onderzoek aan de universiteit van Chicago heeft aangetoond dat succesvolle mensen in alle lagen van de bevolking één belangrijk gezamenlijk kenmerk hebben. Ze stellen doelen waardoor ze meer focus hebben en aanzienlijk meer voldoening in de dingen die ze doen…

Simpele vragen geweldig resultaat!

Of je doelen nu klein of groot zijn. Je kunt vaak meer bereiken door eerst de onderstaande vragen te beantwoorden.

  1. Wat wil ik doen hebben of zijn?
  1. Hoe kan ik mijn doel bereiken?
  1. Wat heb ik nodig en wat moet ik doen om te starten?
  1. Welke obstakels en belemmeringen kan ik tegenkomen als ik mijn doel wil bereiken?
  1. Hoe kan ik de obstakels en belemmeringen overwinnen?

Met vastgestelde doelen en het dagelijks nemen van beslissingen die je helpen om je doelen te bereiken creëer je een nieuwe manier van leven die je het gevoel van controle over je toekomst geven. Mensen die geen doelen hebben, hebben ook geen richting in hun leven. Ze zijn altijd in beweging maar komen nooit ergens of bereiken nooit iets. Door het ontbreken van helder en duidelijk omschreven doelen is alles leuk voor een bepaald moment, wordt iedereen je leermeester en is alles dringend. Wil jij ook gericht doelen stellen en meer informatie? Klik hier.

Succes met het stellen van je doelen.

Peter Rigtering

Boeken Tip: Covey heeft met zijn zeven eigenschappen een miljoenenpubliek bereikt. Hij leert ons hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privéleven en gezinsleven kunnen verbeteren.

Stephen Covey

Comment Section

0 reacties op “Doelen stellen maakt je leven eenvoudiger

Plaats een reactie


*