Page content

Een doel maak je drie keer!

Een doel maak je drie keer!

De eerste keer als een mentaal beeld. De  tweede keer als je het doel voor jezelf op schrijft op papier. De derde keer wanneer je actie gaat ondernemen om je doel te bereiken.

Focus creëert een krachtige werking. Het moment dat jij je volledig op je doel focust zal je doel een magneet worden en trekt je de middelen en situaties  aan die je wenst. Hoe meer jij je energie focust op je doel hoe meer kracht je zult genereren.

Als de manier waarop je speelt en presteert bij het sporten alleen belangrijk zijn. Waarom hebben we dan bij bijna alle sporten die we beoefenen een scorebord of iets wat er op lijkt? Je score bij houden en je prestaties meten is belangrijk, niet alleen om de uiteindelijke winnaar te bepalen van een wedstrijd maar ook als meetinstrument zodat je kan zien hoe een persoon, team of een bedrijf presteert ten opzichte van anderen…

Niets van blijvende waarde werd ooit gecreëerd door een gewoon en fantasieloos persoon. Het zijn juist de fantasievolle en gedreven mensen, de mensen die zich niet willen verbinden aan een status quo. Het zijn dromers en visionairs die nuchter en met beidde voeten op de grond zorgen voor de grote veranderingen op deze aarde. Ze geloven in iets en hebben focus.

Van idee tot verwezenlijking van je doel. DoelenDe evolutie van een doel begint in de geest om deze onmiddellijk vorm te geven door het op papier te schrijven. Het doel vordert van gedachte naar schets en van schets naar actie en tenslotte van actie naar verwezenlijking. Het bereiken van een doel is een prachtig verhaal over macht, doelwit en potentieel.

De essentie van succes is een zeer scherpe en gerichte focus. Het maakt je sterker, het geeft je een duidelijke visie, je onderzoeken zullen veel gerichter omdat jij je aantal mogelijkheden beperkt met het stellen van je doelen. Je kunt nergens voor gaan staan als je niet weet waar je naartoe wilt.

Waarom is het doel bereiken belangrijker dan het doel op zich? Alvorens je overgaat tot actie bij welk doel dan ook is het belangrijk om jezelf de belangrijke vraag te stellen. “Waarom wil ik dit doel bereiken?”

Succes in je leven wordt niet gemeten door een aantal buitengewone prestaties maar aan de consistente manier waarop jij gemiddeld met je leven omgaat. Ieder van ons wordt dagelijks gevraagd om leiderschap te tonen. Is het niet in het bedrijfsleven dan wel in je leefgemeenschap of bij je sportvereniging. Welke doelen heb jij als leider?

De waarheid zal altijd zegevieren,links om of rechtsom en vaak eerder dan later. Het is verstandig om  de feiten en realiteit onder ogen te zien als het gaat om de planningsfase. Alle tijd die je stopt in je planningsfase zal zich in de uitwerking 10 maal uitbetalen. Met andere woorden alles wat je nu stopt in het plannen van je doel krijg je bij de uitwerking van je doel 10 keer terug.

Er zal nooit een dag zijn die niet vraagt om toewijding, discipline, een goed beoordelingsvermogen, energie en het gevoel dat je de dag kunt verbeteren. Elke dag biedt je weer de kans om iets te verbeteren of te veranderen in je leven. Elk moment is een mogelijkheid of een kans om je dichter bij je doel te brengen.

Welke doelen maak jij in drie keer?

Peter Rigtering

Boeken Tip: Covey heeft met zijn zeven eigenschappen een miljoenenpubliek bereikt. Hij leert ons hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privéleven en gezinsleven kunnen verbeteren.

Stephen Covey

Comment Section

0 reacties op “Een doel maak je drie keer!

Plaats een reactie


*