Page content

Focus en Doen !

Focus en Doen !


Focus, vertrouwen en richting geven aan je leven of bedrijf. Helaas zijn er nog teveel mensen die niet doen wat ze echt leuk vinden en zitten daarom niet in hun droomleven of droombedrijf. Soms omdat ze het zelf gewoonweg niet weten en soms om financiële redenen maar meestal is het omdat ze de stap niet durven te nemen om te veranderen cq te verbeteren. Je weet immers wat je hebt en niet wat je ervoor terug krijgt. 

Uit een onderzoek van TNS NIPO is gebleken dat slechts 18 procent van werkend Nederland in zijn of haar droombaan zit.

Toch ervaren wij in de praktijk dat steeds meer mensen een sprong in het diepe “durven” wagen en de stap nemen om hun passie te volgen. Als freelancer of zzp’er bestormen ze vol enthousiasme met de juiste focus de markt en geven zij een invulling aan hun passie. Hier is enthousiasme, lef en vertrouwen voor nodig echter is het vast houden van de uitgestippelde koers en ambitie nog belangrijker.

Want helaas slaat het enthousiasme, het vertrouwen bij een grote groep om in een zoekende en enigszins stuurloze drift naar omzet en het proberen te benutten van alle kansen die op hun pad voorkomen. De uitvoering van de koers en ambitie om het gewenste doel te bereiken faalt. Gevolg is dat de ingezette beginnende stijgende lijn gaat stagneren en in het ergste geval gaat dalen.

De oorzaken worden dan vaak heel re-actief doorgeschoven naar allerlei omstandigheden maar in werkelijkheid heeft het allemaal te maken met het niet vasthouden van juiste focus. Met een gedegen plan (strategie) stel je jezelf wel in staat om dit vast te houden. Door de afgeleide doelen van dit plan daadwerkelijk om te zetten naar meetbare acties weet je of je aan het verliezen of aan het winnen bent voordat het te laat is.

Met de e-werkboeken, VeranderJe…Focus, VeranderJe…Ambitie en VeranderJe…DOEN® help ik niet alleen de reeds ervaren ondernemer maar ook de jonge, startende ondernemer, ZZP-er of medewerker aan het helder krijgen van zijn missie en zijn ambitie wat zal leiden tot een goed plan.

Het is mijn ambitie om zoveel mogelijk mensen te laten slagen in hun passie!

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we samen kunnen bepalen of ik je kan helpen.

Pascal Wunnink

Verandercoach

Boeken Tip

Dit boek richt zich voornamelijk op het behalen van je grootste doelen ondanks de enorme wervelwind die elke dag om ons heen raast. Je kunt plannen tot je een ons weegt, de uitvoering van de plannen bepaalt uiteindelijk het succes.

Sean Covey

Sean Covey

Comment Section

0 reacties op “Focus en Doen !

Plaats een reactie


*