Page content

Loslaten

Ik werk al jaren met het thema loslaten. Het loslaten van emoties en het loslaten van overtuigingen die Loslatenbelemmerend werken. Wat wij mensen doen is eigenlijk in het algemeen vasthouden van emoties en overtuigingen.

We maken negatieve ervaringen mee, daar houden we dan een stukje pijn en vaak ook een belemmerende overtuiging aan over en dat alles slepen we dan jaren mee als een extra stukje ballast. We gaan de wereld als het ware door die bril van pijn en negatieve overtuigingen bekijken. Het pijnlijke is, dat we daarmee ook weer de realiteit van morgen creëren.

Als je denkt dat de wereld onveilig is, dan is dat voor jou ook zo en zal je je ook op onveiligheid focussen. Daarmee trek je dat dan ook weer aan en is je oude overtuiging weer waarheid geworden.

Om deze pijnlijke cirkel te doorbreken is loslaten dus essentieel. Ik gebruik voor het loslaten de Sedona Methode. Bij de Sedona Methode vraag je je heel eenvoudig af of je iets vast wil houden of wilt loslaten. Het is zo eenvoudig dat ons denken vaak denkt dat het niet kan werken, niets is echter minder waar. Het werkt direct op celniveau en je kunt je er ook gelijk beter door gaan voelen. Doordat je niet meer in je denken vast zit, creëer je ruimte en vanuit die ruimte komen er nieuwe mogelijkheden op je pad.

Thema’s waar je jaren lang mee loopt te stoeien lossen zo eenvoudigweg op.

Ik hoor je denken,: ‘Ja, dat werkt bij jou zo, maar dat kan niet bij mij’. Natuurlijk kan dat ook bij jou. Het enige wat je je moet afvragen is of je blij wordt van een gevoel. Als je er niet blij van wordt, dan kan je de beslissing Keuzes makenmaken om het los te laten. Het is niet meer dan een beslissing! Het vraagt dus wel om een bewuste keuze.

Vaak slepen we van alles mee en denken we dat we het slachtoffer daarvan zijn. Dat we niets aan onze gevoelens en gedachten kunnen doen. Dat klopt zolang je nog onbewust in het leven staat. Veel mensen zijn dus ook slachtoffer van hun eigen programmering.

Dat is echter heel eenvoudig te doorbreken. Het gaat dus werkelijk om bewust te worden van je eigen gedachten en gevoelens, en dat je daarin keuzes hebt, ook al zegt je denken dat het niet zo is. Als je denkt dat je geen keuzes hebt en dat het leven je overkomt, dan is dat ook maar een gedachte en die kun je weer loslaten.

Het leven bestaat grotendeels uit keuzes. Je maakt ze elke dag, bewust of onbewust. In alles wat je meemaakt heb je te allen tijde de keuze hoe jij daarop wilt reageren. Reageer je als slachtoffer en verzet je je tegen het leven of kun je Ja zeggen tegen dat wat je overkomt  en daarmee wordt het dan gelijk weer een stuk lichter.  Misschien kun je pijn simpelweg loslaten of zelfs verwelkomen. Onze grootste pijn ligt niet in dat wat ons overkomt,maar in de weerstand daartegen. Het gevecht met het leven, met ons zelf.

Ik gun je dat je bewuste keuzes gaat maken en daarmee vrijheid in jouw leven creëert. Dat je oude overtollige ballast loslaat en ziet hoe mooi het leven is.

Het is mogelijk, ook voor jou! Vrijheid ligt op je te wachten. Wil je meer over mijn werk als spiritueel coach klik dan hier. Ik zou het ook erg kunnen waarderen als je hieronder een leuke reactie wil achter laten over het artikel.

Warme groet,

Mahatma

Leer hoe je jouw dromen waar kunt maken en creëer jouw leven vol overvloed!

Comment Section

13 reacties op “Loslaten


Door krisje op 11 mei 2011

Wauw, fantastisch eigenlijk…
Altijd als ik me niet zo lekker in mijn vel voel krijg ik deze ophelderende e-mails. Daar kan ik me nou zo goed in vinden. Even brullen en verder maar weer…


Door Nicole op 11 mei 2011

Dag lieve Mahatma,

Wat een prachtig verhelderende uitleg. Zo simpel kan het gezegd of geschreven worden. Wat goed dat je het zo eenvoudig uit de kern weet te omschrijven. Soms denken we te lang en te diep na.
Denken, gedachten loslaten. Door bewust te kiezen. Ik ga hiermee verder aan de slag. Bedankt en liefs Nicole.


Door KR op 11 mei 2011

Ik wil je danken voor dit artikel dat mij net op een moment dat ik er nood aan had bereikte.
Het nodige duwtje in de rug om een punt te zetten achter een pijnlijke periode en plaats te maken voor het nieuwe!


Door Aaisja Kamp op 11 mei 2011

Beste Mahatma,

Ook ik deel jouw wetenschap over loslaten, en zo vervelende ervaringen achter je laten.
Helaas is dat loslaten best moeilijk als een gebeurtenis te maken heeft met PTSS.
Als het gebeuren traumatisch is geweest dan moet je het eerst verwerken, een plekje geven en daarna loslaten.
Maar zeker voor iedereen die jouw werkwijze leest, go for it !!!
Ik zou iedereen graag deze zin nog even willen meegeven:
Love life, and live it !

Warme groet, Aaisja.


Door D S op 11 mei 2011

beste Mahatma,

ik heb met veel aandacht uw mailtje meerdere keren over gelezen……………en idd je moet dingen los kunnen laten. De ene keer denk ik dat ik het heb losgelaten en dan maak ik iets mee waarbij ik weer terug val op ……en tot de conclusie kom dat ik het helemaal niet los kan/wil laten. ik wil het verleden zo graag los laten tenminste de nare dingen maar het lukt me niet helemaal………ik heb daar heel veel moeite mee, en ik kan het niet alleen………het kost me heel veel energie………..ik doe mijn best en met de positieve berichten hierboven krijg ik er toch een lekker gevoel bij………….ik ben nog steeds bezig om de dingen los te laten die ik “moet”loslaten en het gaat steeds beter maar erg langzaam, niettemin lees ik heel aandachtig uw mails door en steek er elke keer wel wat van op…………het komt wel, dank u


Door Coby op 11 mei 2011

Beste Mahatma,

Je hebt helemaal gelijk, maar dan nog is het soms moeilijk te realiseren, als er voortdurend allerlei shit op je af komt.
Toch vind ik bovenstaande tekst weer een opsteker.

Liefs van Coby.


Door Hanneke Verstappen op 12 mei 2011

Beste Mahatma,

Ik vind het een prachtige werkwijze en zal er zeker ook wat mee gaan doen! Loslaten is niet gemakkelijk. Ik blijf ook veel te veel hangen in voornamelijk het verleden… Ik wil het dan loslaten, maar doordat er telkens weer wat bij komt, krijg ik het niet voor elkaar. Jouw werkwijze zet me wel aan het denken. Go for it!

Lieve groet, Hanneke


Door Gerard op 12 mei 2011

hallo Mahatma,

Ben zelf werkzaam als therapeut en coach en de sedona-methode is idd heel krachtig en effectief weet ik uit ervaring,
Binnen enkele minuten hebben de mensen al veel verlichting en vaak begrijpen ze niet wat er gebeurt. Maar dat is wel vaker met de energie-psychologie.
Ik wens je alle goeds.

Hartelijke groet Gerard

LET LIGHT AND LOVE BE YOUR ENERGY

http://www.energetisch-therapeut.nl
http://www.werveltherapie.euDoor katy op 16 mei 2011

Beste Mahatma,

Heerlijk stukje, zit net in de ellende van een erfstukken verdeling van mijn moeder met mijn 2 zussen, ze hebben altijd een tegenovergestelde mening en ik mag dan de doorslag geven, ik pas ervoor en jouw stukje heeft even een fijne duw in de rug gegeven: ik doe helemaal afstand van de erfstukken en laat het los! heerlijk voelt dat. Ga ik de strijd niet aan en zij kunnen het samen oplossen.
Je les zou wat mij betreft ondersteund mogen worden door een voorbeeld, maakt het wat specifieker, nu moet ik het echt 2 keer lezen om het op te nemen.
bedankt en succes!


Door clarissa op 16 mei 2011

hallo mahatma,

heel mooi geschreven. ik zal er zeker wat aan hebben,ondanks dat het wel moeilijk is om dingen los te laten..
waar ik vooral moeite mee heb is dat je moet leren accepteren zoals het is..ondanks dat het wel mooie dingen zijn die ik moet accepteren..


Door monique op 18 mei 2011

Dag Mahatma,

Hoe mooi geschreven,loslaten,zo moeilijk en toch zo makkelijk…..je moet het wel willen doen….soms blijf je slachtoffer,ik wil dat niet meer,laat het verleden los,de pijn los,het is goed zoals het is,loslaten is sterk verbonden met aanvaarden,gewoon zoals het is.


Door Farida op 12 juli 2011

Hallo Mahatma,

Als ik dit stukje lees voel ik me al een stuk lichter! Hoe meer ik mezelf verzet tegen dingen hoe moelijker ik het krijg en als ik alles verwelkom…ja dan wordt het een stuk makkelijker en kost dat mij niet zoveel energie.
Dank je wel voor dit mooie stukje!

Liefs Farida

Plaats een reactie


*