Page content

VeranderJe…leven zelf!

VeranderJe…leven zelf!

Het zal je leven volledig veranderen”. Een goede vriend van me vertelde me een tijd geleden dat een goeie film zijn hele leven had veranderd. Ik dacht toen dat het wel een erg krachtige film zou moeten zijn als het iemands hele leven op de kop kan zetten. Op dat moment wist ik nog niet dat een film iemands leven niet kan veranderen.

Feitelijk is er geen boek, geen cursus, geen workshop, geen gezegde en zelfs geen film die zo krachtig is dat het je leven kan veranderen.

Je kunt gemotiveerd of geïnspireerd zijn door iets wat je hebt gezien, gelezen of gehoord. Als resultaat kun je beslissen om je manier van denken te veranderen en daarmee ook je leven. Als je beslist om je manier van denken te veranderen dan is dat het moment waarop je bent begonnen om je leven te veranderen. Dat is de reden waarom iets of iemand anders nooit je leven zal veranderen behalve jezelf. Dus:

VeranderJe…leven zelf 

Dit is niet zomaar een positieve uitspraak om je moed in te spreken zodat je het gaat proberen. Dit is dé manier waarop de designer van onze geest het heeft bedoeld zodat het werkt.

Het is geen geheim dat er mensen op deze wereld zijn die succesvol zijn en dat er mensen op de wereld zijn die dat niet zijn. Is dit het lot in hun leven of is het toeval? Er zijn mensen die denken dat het hun lotsbestemming is. Is het je lot als je succesvol bent? En is het je lot als je geen succes hebt? Nee, het klinkt misschien hard maar je huidige situatie en omstandigheden hebben direct te maken met je eigen gedachten.

Je bent misschien op dit moment niet al te enthousiast over je leven. Het zijn je gedachten die ervoor hebben gezorgd waar je nu staat in je leven. Het zijn ook je gedachten die bepalen hoe je er morgen voor staat en gedachtenover een jaar.

De meeste mensen laten zich gewoon mee drijven door het leven. Ze zien wel wat er komt en hopen op het beste. Veel te veel mensen nemen geen leiding over hun eigen leven. Je kunt nu de leiding nemen over je leven door je bewust te worden van je gedachten.

Is het je al eens opgevallen dat mensen die constant negatief denken heel anders denken dan mensen die constant positief denken? En dat de resultaten in hun levens ook heel verschillend zijn? Is dat toevallig? Nee, dat is geen toeval.

Hoe zit het met doelen in je leven? Waarom bereiken sommige mensen wel hun doelen en anderen juist weer niet? Hebben sommige mensen gewoon meer geluk? Heb jij je wel eens afgevraagd wat zich afspeelt in hun hoofd? Dit is namelijk bijzonder belangrijk, want dat bepaald of je wel of geen succes zult hebben.

Als je niet blij bent met waar jij nu in het leven staat dan is het belangrijk om je gedachten te veranderen.

Het vraagt natuurlijk wel een beetje inzet en je voelt je in het begin misschien een beetje onhandig. Maar ik kan je verzekeren dat het werkt, net als de Wet van de zwaartekracht. Het maakt niet uit wie het probeert onze geest werkt met dezelfde precisie als de zwaartekracht. We zijn allemaal een product van onze eigen gedachten.

Als je wacht op een bijzonder boek, een speciale cursus of zelfs een wonderbaarlijke film om je leven te veranderen. Dan kun je de rest van je leven blijven wachten.

Ik ben een groot voorstander van motivatie en inspiratie vanuit jezelf. Zij kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste richting. Ze kunnen je laten zien hoe je succesvol kunt denken en waar ze je naartoe kunnen brengen. Het mooie van alles is dat alleen jij je gedachten kunt bepalen. Neem de juiste beslissingen en je leven zal met zekerheid positief veranderen!

Peter Rigtering

Boek TIP 1: Wat is er nodig om de stap van dromen, naar durven en – uiteindelijk – doen te zetten? Wat zijn de geheimen van échte, blijvende verandering? Ben Tiggelaar geeft heldere antwoorden.

Dromen Durven Doen

Comment Section

2 reacties op “VeranderJe…leven zelf!


Door Linda vd horst op 6 april 2016

Nu als je dit heel graag wilt maar maar iemand maakt je dit werkelijk onmogelijk door ziekelijke leugens en manipulatie en steeds opnieuw problemen te veroorzaken hoe kom je er dan,heb al overal hulp gezocht maar het lijkt werkelijk onmogelijk
Wat dan


Door Ronald op 9 mei 2016

@Linda
Vraag jezelf af hoe het mogelijk is dat er één persoon is die het waarmaken van jouw doelen en dromen in de weg staat? Waarom neem je niet gewoon afscheid? Je bent toch niet afhankelijk van één persoon?

Plaats een reactie


*