Page content

Werken met je onderbewustzijn

Het onderbewustzijn zorgt voor een aantal belangrijke functies van het lichaam. Het regelt de hartslag, bloedsomloop, ademhaling, het metabolisme en het immuniteitssysteem. Het is net een supercomputer. Het regelt alle onbewuste functies van het lichaam. Dan hoeven we hier gelukkig niet bij na te denken.

In het onderbewustzijn zitten ook al onze herinneringen en gevoelens uit het verleden. Als we proberen een naam te Supercomputeronthouden dan gaan we op zoek in ons onderbewustzijn. We vergeten niets. Alles wat we meemaken wordt opgeslagen in ons onderbewuste.

Het onderbewustzijn krijgt een hoop informatie binnen. Zij stelt hierover geen vragen. Het onderbewustzijn oordeelt niet en is niet kritisch. Het gaat ook niet in discussie. Het accepteert alle informatie die binnenkomt. Ook alle gedachten die worden doorgegeven door onze bewuste geest. Ze worden klakkeloos geaccepteerd.

Onze gedachten gaan dus rechtstreeks naar ons onderbewuste. Daar zit geen filter tussen. Als we negatieve gedachten hebben komen deze gedachten terecht in ons onderbewuste geest. Daar worden ze dan opgeslagen…

Het principe dat ons onderbewustzijn alles klakkeloos accepteert, is de basis van creatieve visualisatie. Want ook als we iets denken dat niet waar is, dan accepteert ons onderbewuste dit toch als werkelijkheid. Het oordeelt niet of iets waar is of niet.

Soms zal het onderbewustzijn een beetje weerstand bieden. Dit zal vooral gebeuren als je gedachten opeens heel anders zijn dan je normale manier van denken. Dit betekent niet dat je het al meteen moet opgeven. Je moet dan vooral blijven volhouden. Het onderbewustzijn heeft tijd nodig om te wennen aan de nieuwe gedachte of een nieuw idee.

Als je de nieuwe gedachten maar blijft herhalen geef je het onderbewustzijn de tijd om aan deze nieuwe gedachten te wennen. Zo kunnen we uiteindelijk onze onderbewuste gedachten veranderen. En hiermee ontwikkelen we dus een nieuwe vorm van gewoonten, handelingen en acties.

Hoe kunnen we ons onderbewustzijn beïnvloeden?

Hoe kunnen we nu het beste ons onderbewustzijn veranderen. Zodat we ons anders gaan voelen en anders gaan denken.

We kunnen dit doen door constant de gedachten te herhalen van wat we willen hebben. Het meeste effect heeft dit door te visualiseren van hetgeen we willen en dit te combineren met gevoelens. Als je naast je gedachten ook je Universumgevoelens gebruikt, is het effect op het onderbewustzijn veel groter. Ons onderbewustzijn begrijpt en reageert veel sneller op gedachten vermengd met gevoelens dan op alleen maar woorden.

Eigenlijk zou ik nog een stap verder willen gaan. Want het onderbewustzijn is onze verbinding met het eindigende bewustzijn en de almachtige universele geest. Dit wordt ook wel God of Universum genoemd. Onze gedachten gaan dus van het bewuste naar het onderbewustzijn en van hieruit naar de creatieve universele geest.

Al onze gezamenlijke gedachten en verlangens komen in deze universele geest. Vanuit deze universele geest worden wij weer beïnvloed in ons onderbewustzijn. En van hieruit ontstaan onze acties die uiteindelijk de werkelijkheid scheppen. Zo hebben we allen een klein beetje invloed op de hele wereld.

Wil je alles lezen en weten over je onderbewustzijn en Creatieve Visualisatie bestel dan hier mijn boek “Creatieve Visualisatie en je doelen bereiken”.

Comment Section

6 reacties op “Werken met je onderbewustzijn


Door Amber op 4 februari 2011

hallo peter ik vind het een interessante site.
Ik leer heel veel van u site ben zelf ook heel depressief wil graag tips hoe je moet omgaan met angst, woede, vertrouwen.


Door rene van doorn op 4 februari 2011

Hallo peter,

ik ben 33 jaar , alrounder in de fitness en heb een verslavingsverleden wat mij blijft achtervolgen,
ik gebruikte vaNAF MIJN 18E ALLES, EN SINDS 2004 HEB IK 3 OPNAMES GEHAD IN EEN TERAPEUTISCHE GEMEENACHAP. IK HAD VOORDIEN NOOIT EEN NORMAAL LEVEN EN HEB VEEL GEDAAN OM HET RADICAAL TE VERANDEREN, ZOALS BIJ GREENPEACE WERKEN, THEATER EN VELE VOORLICHTINGEN, OOK BVEN IK DE SPORTOPLEIDING GAAN DOEN IN DE FITNESS EN AEROBICS ETC, OOK OMDAT IK ADHD HEB IS DAT EEN IDEALE UITWEG OM ENERGIE IN KWIJT TE KUNNEN,
NU BEN IK WEER TERUG GEVALLEN ONDANKS GOEDE BEDOELLINGEN, ALSOF IK HET OP DE DUUR VERGEET WAT MIJN PROBLEEM IS .
IK ZIT INMIDDELS WEER IN DEZELFDE KLINIEK (HOOG HULLEN) en wil kosten wat kost eraf blijven. maar zoals amber ook schrijft, hoe ga ik om met al mijn makken en blijf ik doelgericht?

mvg rene


Door Alexandra op 20 februari 2016

Kijk eens naar anderleven.nl. nl, zou ik graag willen doen maar geen geld. Ik gu het je.


Door Alexandra op 20 februari 2016

Ik heb jouw problemen nu bijna 45 jaar, studeerde geneeskunde maar komt hierdoor en nog enkele aaoeningen niet meer verder. Afgekeurd, alles geprobeerd maar ook lijven studeren (zelf), de theorie van anderleven en sluit naadloos aan bij mij eigen bevindingen en theorie, wat zou ik graag dit traject van de Alexandermethode ingaan. Het adschuwelijke is (die gedachte verander ik niet te pas en te onpas in een meer positieve, de waarheid moet gezegd dat deze aandoeningen alle facetten van het leven beïnvloeden. Ik kan niet werken voor artsen zonder grenzen zoal mijn bedoeling was, het gezin dat ik zo graag had gewild is er niet, zelfs geen partner, geld is altijd een bron van zorg, genieten is er niet bij.
Het is een kwestie van het volhouden om te overleven. Maar Ik blijf zoeken naar verlossing! Die gun ik ook jou van harte.


Door zoë kuit-bergman op 5 februari 2011

Hallo, ik wou julie weer bedanken voor deze informatie. Het is fijn om hierin te mogen delen.
Niet iedereen is in de gelegenheid om een cursus of iets dergelijks te volgen. Daarom is het heel belangrijk en fijn dat mensen in staat zijn om deze belangrijke informatie te kunnen
lezen. Het draagt bij aan een betere wereld. Als we begrijpen hoe dingen werken, kunnen we beter inzicht in onszelf krijgen en daardoor beter functioneren.
groeten Zoe.


Door Tanja op 20 september 2016

Je bewustzijn zit in je geheugen maar zit daar ook je hoofdgids

Plaats een reactie Annuleren


*